Akasztják a Hóhért – 3. rész – Valami extra, valami új

Az esküvőszervező és az esküvői fotós esküvője:

nyilvánvaló elvárásoknak kellett megfelelnünk és

valami újat mutatni a vendégeknek.

Jó jó, de mi is legyen az….

Ami illik hozzánk, tetszik mindkettőnknek,

és az amúgy is elszállt költségvetést nem emeli az

egekbe.

 

Élő zene

Az esküvői szertartásunk, bal oldalon János ül a handpannel.

A szertartásra valami romantikus zenét képzel el általában mindenki. A cd-ről lejátszott zenét elvetettük, ennél többre vágytunk, de nekünk már nem újdonság egy saxofonos vagy egy gitáros, vagy egy énekes. Egy véletlen folytán találtam rá a handpan-re, amit előtte még nem ismertem. Teljesen magával ragadott a világa, így megkerestem Nagy Jánost, művésznevén Afronautát, aki elvállalta a felkérést, és eljött a hajóra játszani. A szertartás és a bevonulás alatt is ő játszott, és még a videónk alá is az ő zenéjét tettük be. Teljesen a szerelmese lettem ennek a hangszernek. Aki még nem ismeri, annak szívből ajánlom, hogy keressen rá a youtube-on!

 

Esküvői másnapos csomagunk.

Ajándék a vendégeknek

Rengeteg elcsépelt köszönő ajándékot lehet kapni, amiknek tapasztalat szerint a nagy részét a vendégek ott hagyják vagy kidobják. Nem akartunk felesleges dolgokat adni, hiszen tökéletes választás úgysincs. Mi köszönő ajándékok helyett másnapos csomagokat készítettünk. Rágó, nescafé, aspirin, savlekötő, sebtapasz, vitaminok kerültek egy nagy vörös kereszttel és a nevünkkel ellátott papírzacskóba. Olyan dolgok, amit a bulizó kemény mag másnap hasznosítani tud.  A vendégeknek tetszett a zacskó, sokan vittek belőle. Amire mi sem gondoltunk, hogy a felszolgálóknak is nagy segítség volt, hiszen ahol volt zacskó, ott nem maradt üres pohár sem, így könnyen megtalálták a szomjasabb vendégeket ők is.

 

 

Játék

Kislányom, Bodza a polaroid fényképezőgéppel éppen vadászik.

Szerintem minden esküvőre kell valami kis játék, ami beindítja a bulit. Nem kell erőltetni, és nem kell sok, de valami azért legyen. A kb 70 fős vendégseregünkben sok pár volt, akik senkit sem ismertek, így az asztaltársaságok ott találkoztak először. Kellett egy játék, ami hozzánk köthető, személyes, de nem lerágott csont. Ami segít összehozni az asztaltársaságokat, és elindítani a beszélgetést. Külföldön „I Spy”néven ismert fotós játék ötlete ragadott meg, és ennek átalakításával született meg az esküvős játékunk. Minden asztaltársaság (8 fő) kapott egy polaroid fényképezőgépet, feltöltve 10 filmmel. Hozzá adtunk 10 feladatot tartalmazó listát. Le kellett fotózniuk a listán szereplő dolgokat.

A polaroidos játékhoz épp ragasztják be a vendégek a képeiket. Hatalmas a játék sikere!

Bemelegítő feladat volt a csoportkép, ami 8 fővel egy kis polaroiddal igazi kihívásnak bizonyult. A sok közül a vacsora művészi megörökítése aratott még nagy sikert, amire számos kreatív megoldás érkezett, az egymást etető párocskán át, az olívabogyó szemű kollégákig mindenféle. Az asztaloknak csapatként, együtt kellett dolgozniuk, a képeket egy nagy montázsba kellett ragasztaniuk. A zsűri mi voltunk, és a legjobb képeket készítő csapat nyereménye: egy grillezés volt nálunk. (Szuper kis after party volt.) Miután a ceremóniamester ismertette a tennivalókat, hamar fellelkesültek az asztaltársaságok és nagy nevetésekkel indult az este. Rohamos tempóval fogytak ki a gépek és töltötték újra a tartalékokat. A játék pontos leírása és a gépek bérelhetőek a férjemtől idéntől.

 

Ilyen volt a mi tortánk.

Édesség

Macaron torony: mert az édességből sosem elég, és mert a színeivel és megjelenésével igazi ékszere lehet az esküvőnek. Dekoráció és édesség egyben. A megszokott házi sütik helyett erre szavaztunk. Olyan gyorsan elfogyott, hogy még képünk sincs róla. 🙂

Tortánk pedig a helyszínhez és a dekorációhoz igazodott, az ezüst dominált benne, az ízei pedig pisztáciás málna,  roppanós nugát, epres túró voltak. Ez is természetesen mind elfogyott.

 

Folytatásért kattints ide!

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés