A vendégek listájának összeállítása

Minden esküvő szervezése a vendégek összeszámolásával kezdődik. A Facebook ismerősök és telefonos kontaktok átnézése biztosan sokaknak ismerős. Utána jön az első csodálkozás, mikor kijön egy szám. 🙂

Összeállítani az esküvőre meghívandó vendégek listáját nem könnyű feladat. Természetes, hogy nem akarunk kihagyni és megbántani senkit. DE egy nagyon fontos szempontot azonban mindig tartsatok szem előtt! Ez a TI esküvőtök, és az a legfontosabb, hogy TI jól érezzétek magatokat, azokkal az emberekkel akik NEKTEK fontosak! A kötelezően meghívandó vendégek listája minél kisebb, annál felszabadultabbak lesztek ti magatok is. Mint tudjuk, az esküvői költségvetés legnagyobb részét a vendégek étel-italfogyasztása teszi ki, így egy optimálisan összeállított lista sokat segíthet egy optimális budget kialakításában, vagy az esküvő színvonalának emelésében.

Nyilván nem mindenki szeretne bulis esküvőt, de aki igen, az jobb ha tudja:
ha a násznép legalább felét a ti korosztályotok teszi ki, akkor lehet igazi bulival tervezni. Az idősek, és a gyerekesek korán haza mennek, érthető okokból kifolyólag, így a korban veletek egyidős vendégekből kikerülő kemény mag lesz az, akikre számíthattok majd éjfél után is. A zenét az ő igényeikhez igazítsátok, és egy jó buli garantált lesz!

Itt egy pici segítség a vendéglista szűkítésére, hogy ne érjen csalódás benneteket. Remélem hasznát veszitek!

Az is gyakori jelenség, hogy a listát éppen bővíteni akarja a pár, mert kicsi a család és a baráti kör is, vagy munkájukból kifolyólag kevés emberrel ápolnak szoros kapcsolatot. A mai rohanó világban ez nem meglepő, nincs ennyi idő, hogy mindenkire jusson. Hogy miért? Mert egy nagy bulihoz legalább 70-80 főre van szükség, ennél kevesebb létszámnál a táncparkett üresnek tűnhet. Hiszen a vendégek kb 1/3-a táncol egyszerre, a többiek isznak-esznek, beszélgetnek, dohányoznak, mosdóban vannak.... Hogy bővítsük a listát? erre is vannak módszerek, nézzetek körül a mindennapjaitokban, biztosan vannak körülöttetek olyan emberek, akikkel sokat találkoztok, kedvelitek őket, mégsem a barátok között tartottátok őket számon. Eddig. Ilyen lehet egy kozmetikus (hiszen órákat töltesz (menyasszony) nála, mindent tudnak az életedről) , vagy egy fodrász, műkörmös, személyi edző, orvos, állatorvos...stb. A munkatársak között is lehet olyan, akivel még nem sikerült programot csinálnotok, de kedveled. Épp itt az ideje egy közös programnak, és ha jól sikerül, a végén jöhet a meghívás is.

A második csodálkozás majd a meghívók kiküldése után következik.
A legtöbb esküvőn a meghívottak 10%-a lemondja az esküvőt. Ez természetes jelenség, ne lepődjetek meg, inkább tervezzetek vele. Lesznek pozitív és negatív csalódások. A lényeg, hogy az esküvőtök remekül rendbe fogja tenni a baráti és családi viszonyaitokat. Remélhetőleg már a meghívók átadása után gyorsan ki fog derülni kik azok, akikre valóban számíthattok. De azon se lepődjetek meg, ha csak pár nappal előbb mondja le valaki, aki pedig sokáig hezitál a válasszal, az gyanús! 😉


Galéria