Save the date – az “elő” meghívó

esküvői_elő_meghívó_save_the_dateHogy mit jelent ez a kifejezés? Egy "elő" meghívót, amikor a dátum már megvan, de minden más még szervezés alatt áll. Kb. 1 évvel - 6 hónappal az esküvő előtt küldik ki. Azért terjedt el külföldön ez a meghívó típus, mert így a vendégeknek van ideje jó előre készülni. Pl.: más országban élő rokonok az utazást meg tudják tervezni. Ha nincs ennyire távoli rokonunk, akkor is előnyös lehet ez a meghívó, mert ezzel például elkerülhetjük, hogy épp a kitűzött napra tervezzék rokonaink / barátaink a nyaralásukat.

Nincs formai követelménye, lehet egy kis kártya, egy képeslap, vagy egy videó.

Tipp képeslapra:

  • Készítsetek egy közös képet: lehet egyszerű ölelkezős puszilkodós kép; vagy a kezeitekről hogy jól látszódjon a gyűrű; vagy írjátok fel egy táblára a kitűzött napot, és azt a kezetekben tartva készítsetek fotót...stb.
  • Ezt a közös képet nyomtassátok ki képeslapként, (ezt a legtöbb nyomdában gond nélkül megcsinálják nektek).
  • Ha a képen nem látszik a dátum, írjátok rá kézzel, kiegészíthetitek pár személyes sorral is: "2015.09.12. Mindenképp számítunk rátok! "
  • Címezzétek meg és már mehet is a postára! Lehet a képet magát e-mailben is elküldeni, ha nem tudjátok a címet, vagy nem akartok ezzel vacakolni.  Szerintem manapság annyira ritkán kap valaki postástól képeslapot, hogy talán nagyobb meglepetést okozhat, ha mégis rászánjátok az időt, energiát.

(kép forrása: http://hu.pinterest.com/pin/516858494708728319/)

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés


Galéria