Házassági évfordulóra – személyes ajándékok, neki!

Úgy gondoltam, éppen itt az ideje, hogy azokkal is foglalkozzak kicsit, akiknek már megvolt az esküvőjük. Kedves párok, akik esküvőjében közreműködhettem: fogadjátok szeretettel ezt a rövid cikket, amiben összeszedtem pár ötletet, hogy hogyan ünnepelhetitek meg a házassági évfordulóitokat.

A megszokott díszdobozos ajándék és virágcsokor helyett vagy mellett szánjatok rá egy kis időt kedvesetek ajándékának elkészítésére. Csináljatok valami olyat, ami mindkettőtöket az évfordulótokra emlékezteti majd. Hiszen ez az az alkalom, amikor megmutathatjátok, hogy MÉG MINDIG SZERETITEK egymást.

Ajándék ötletek:

  •  Fotókönyv: az elmúlt 1 év közös fotóit összegyűjtő kis album, érdemes minden képhez pár soros saját emléket írni kedveseteknek.
  • 52 ok: bizonyára ti is számtalanszor súgtátok párotok fülébe, hogy: SZERETLEK. Miért is ne csinálhatnátok neki egy "könyvet" , ami arról szól, hogy miért is szeretitek őt annyira. Pl.: Szeretek, mert te vagy a legjobb apa a világon! Szeretek veled kiruccanni! Szeretlek, mert neked mindent elmondhatok! ...stb.
  • Gyümölcs csokor: virág helyett csinálhatsz csokrot gyümölcsből is, csak egy-két hurkapálca kell hozzá, egy virág alakú tészta szaggató és némi kreativitás. Ugye mennyivel egészségesebb, személyesebb és finomabb ajándék, mint a virág, ami úgyis hamar elhervad.
  • Video üzenet: akár már mobiltelefonnal is készíthettek párotoknak rövid kis felvételt, ahol elmondjátok neki, mennyire szeretitek. A legjobb ebben az ajándékban, hogy örök emlék marad, és biztosan nagyon sokszor megnézi majd. Ha párunknak évfordulónk napján is dolgoznia kell, akkor meglephetjük ezzel, akár előkészítve az esti folytatást, ha hazaért a munkából...
  • Kettőtök története: egy könyvbe írd össze a számotokra legemlékezetesebb közös eseményeket, tedd be a legkedvesebb közös fotóitokat, írd bele a legviccesebb sztorijaitokat, idézd fel a legtüzesebb éjszakát vele és ne felejtsetek el írni neki egy szerelmes levelet - az elejébe vagy végébe, vagy bárhová, meglepetésként eldugva.
  • Üzenet a palackban: írj egy szerelmes verset, vagy másold ki kedvenc szerelmes idézetedet, és tedd bele egy palackba. Jól zárd le. Az esti fürdővizét amikor megengeded már vízre is szállhat a palackod. Ha nem tudod biztonságosan lezárni a palackod, alkoholos filccel is az üveg oldalára írhatod üzeneted.

Hogyan töltsétek el a napot?

  • Felejtsétek el a hagyományos közös vacsorát, kezdjétek a napot egy közös reggelivel, így az egész nap egymásról szólhat!
  • Utazzatok el valahová kettesben. Az utazás mindig valami újat mutat, és a kettesben töltött idő nagyon fontos. Lehet egy közeli kis kirándulás is, vagy látogassátok meg a helyet, ahol összeházasodtatok. Egy piknik egy eldugott tisztáson, vagy egy óriási szántóföld közepén biztosan újabb emlékezetes élménnyel gazdagíthatja az életeteket.
  • Menjetek el a vidámparkba. Bowlingozni vagy billiárdozni. Játékbarlangba vagy kaszinóba.  Csináljatok valami szokatlant, legyetek újra gyerekek és játsszatok együtt!
  • Készítsetek egy közös romantikus vacsorát, gyertyákkal és illóolajokkal. Egy finom borral, és zenével fűszerezve. Táncoljatok a nappaliban.  Vegyetek fel egy új alsóneműt, és játszatok "üveges" játékot. A kiürült borosüveget megpörgetve mindig akire mutat az üveg szája, az levesz egy ruhadarabot. Egymás után kell pörgetni, mindenki egyet pörget, aztán vetkőzik....

A legfontosabb az, hogy egymásnak megmutassátok, hogy a szerelmetek még él, és számotokra a másik még mindig nagyon fontos. Ahhoz, hogy ez így maradjon, a szerelmet táplálni kell minden lehetőséget megragadva, mint ezt a legkézenfekvőbb napot, a házassági évfordulót!