Esküvői szolgáltatót ajándékba?

Egy újabb trend mostanában, hogy a rokonok, barátok, ismerősök esküvői szolgáltatót "ajándékoznak" a párnak esküvőjükre. Elsőre lehet, hogy remek ötletnek tűnik, de kicsit gondoljunk bele: ajándékozni egy dekorációt, ceremóniamestert, tortát, fotóst vagy videóst, zenészt, dj-t ...biztos, hogy jó ötlet?

Kedves meghívottak,  rokonok, barátok! Olvassátok el a cikkemet, mielőtt puszta jó szándéktól vezérelve ti is ebbe a hibába estek!

Én személy szerint semmiképpen nem javaslom ezt az ötletet. Hogy miért?

Mert mindenkinek megvan a saját elképzelése, ízlésvilága, álma és vágya. Mert ez a nap az ifjú párról szól, és nem másról. Gondoljunk bele a kiválasztás folyamatába, ha megnézzük egy szolgáltató referenciáit, hamar kiderül, hogy tudunk-e azonosulni azzal, amit ott látunk. Amikor személyesen találkozunk az illetővel, akkor dől el, hogy valóban szeretnénk-e felkérni. Honnan is tudná ezt eldönteni az ifjú pár helyett bárki? !!

Dekoráció és dekoráció között hatalmas különbségek vannak, lehet például lufikkal díszíteni, vagy hagyományosan csak virággal, esetleg természet közelien minden naturális dolog felhasználásával,  vintage stílusban vagy elegáns, romantikus elemekkel, mindegyik teljesen más. Ceremóniamester, vőfély és moderátor között is hatalmasak a különbségek, az esküvő hangulatát alapjaiban megváltoztatják. Ők azok, akiknek a személyisége a legfontosabb a pár szempontjából, hiszen egész este "együtt dolgoznak". Fotósok is több stílust  képviselnek, más-más szemlélettel, egy teljesen saját fontossági sorrenddel és ehhez kifejlesztett technikával. Ha valaki például a pillanatok megörökítését tartja fontosnak, egy riporteri stílusban dolgozó fotóst keres meg, ha inkább a beállított képek tetszenek neki, akkor ehhez illőt választ.  Hosszas válogatás és több weboldal alapos böngészése után a fotósokat és videósokat referenciáik, képeik, videóik alapján keresik meg a párok. Videósok között is vannak cinematográfusok és hagyományosan minden eseményt rögzítő szolgáltatók.  Két teljesen eltérő szemlélet. Torta: a hölgyek hosszasan tervezgetik, hogy nézzen ki, milyen ízű legyen, cukrászdákba járnak kóstolni.... valódi élmény a kiválasztása, amit nagyon élveznek. Megfosztanánk ettől az örömteli tervezgetéstől a kedves menyasszonyt? Ennyi szolgáltató közül honnan tudhatná bárki, hogy ki lesz a legmegfelelőbb a párnak? Ajánlani természetesen lehet, így a válogatás idejét lerövidíthetjük, de ezt a mozzanatot kihagyni és ajándékba szolgáltatót adni, nagy hiba lenne! Hiszen az esküvő napját nem lehet megismételni, örök emlék marad. Ne felejtsük el, hogy az árak mellett a személyes kommunikáció és szimpátia nagyban befolyásolja a döntést, és ami nekünk tetszik, az nekik nem

Boríték_esküvői_ajándék

Boríték esküvői ajándéknak

biztosan fog, még ha úgy gondoljuk, hogy nagyon jól ismerjük a párt, akkor sem. Ez az ő napjuk, hagyjuk rájuk a döntéseket!

Ha valaki segíteni szeretne a párnak és az esküvő anyagi terheiben részt venni, az nagyon szép gesztus, de maradjon a jól bevált készpénznél, ami lehet, hogy nem meglepetés, de legalább biztosan olyanra költik, aminek örülnek. Az előre odaadott "nászajándék" mindenképpen hálás fogadtatásra lel. Itt például csodaszép díszített borítékokat lehet kapni, mint ami a képen is szerepel!  😉

Mentés

Mentés