Akasztják a Hóhért – 4. rész – A nagy napunk és a mi szuper esküvői szolgáltatóink

Az esküvőszervező és az esküvői fotós esküvője:

Forgatókönyv

Az esküvőnk aznapi programja nem lett túlbonyolítva, az egyszerűségre törekedtünk. Minden egy helyszínen volt, hogy a vendégeinket ne kelljen mozgatni. Illetve, fontosnak éreztük, hogy ne legyen sok kötelező eleme a napnak.

 • 12:00 készülődés (fodrász, sminkes, öltözés)
 • 16:00 vendég érkezés a Spoon hajóra, welcome fogadás (falatkák és üdítők)
 • 16:30 hajókázás és városnézés a Spoon mellé kikötő hajóval, melyre a Spoon-ról lehetett átszállni. Hajózás közben élő zene: handpan.
 • 17.00 szertartás, utána csokordobás, csoportkép.
 • 18:30 kikötés, átszállás a Spoon-ra, helyfoglalás a vacsorához  (Ültetési rend alapján)
 • 19:00 köszöntő beszédek majd vacsora (Felszolgált előétel és leves, főételek és desszertek pedig büféről. Gábor és édesapja tartottak beszédet.)
 • 21.00 nyitótánc (Nem tanultunk be semmit, sajnos nem volt rá időnk, csak  rögtönöztünk.)
 • 22.00 torta
 • 23.00 menyasszonytánc (csak mert szokás)
 • 00.00 éjféli büfé
 • 4:00 buli vége

 

Készülődés

Készül a sminkem.

Egy szállodában akartunk szobát foglalni, hogy a készülődés képei egy szép, letisztult, stílusban a ruhámhoz illő miliőben készüljenek, és hogy közel legyen a helyszínhez. Sajnos az esküvőnk napján pont egy nagy nemzetközi több ezer fős konferenciát tartottak a városban, amire már egy éve minden szoba elkelt, de ezt mi későn tudtuk meg. Mivel nem találtunk minden szempontunknak megfelelő szállodát, inkább az otthon nyújtotta kényelmet választottuk, dacolva a távolsággal. (A várostól 30 km-re lakunk.)

A fodrász (Deményi Olivér, a legjobb) és a sminkes (Murvai Eszter, aki szuper ügyes) délben kijöttek hozzánk. A készülődésnél a fotós és videós is jelen volt, ahogy a legtöbbször én is javasolni szoktam. Hiszen itt kezdődik a nap, ha ezt a részt kihagyjuk anyagi megfontolásból, és ide nem hívjuk el őket, akkor nem lesz igazi eleje és vége az esküvői kép és videó anyagnak. Szerintem semmiképpen sem éri meg kihagyni.

Öltözés - ketten is segítettek felvenni a ruhám.

Gábor és én is itthon voltunk, együtt készültünk, igazi oldott és laza hangulatban telt a délelőttünk és a kora délutánunk. Sokat nevettünk, beszélgettünk. Gábor és Bodza mikor elkészültek elindultak előre, én pedig csak akkor vettem fel a ruhám miután elmentek, hogy ne lásson meg Gábor. Azaz akkor adták rám a lányok a ruhám, mert egy ilyen habcsókot felvenni egyedül nem lehet. Két emberes segítség kell hozzá, a súlya sem mindennapos, és a kész sminket és frizurát is szeretné az ember megóvni felvétel közben.

 

Szertartás

Szertartáson

Külön sofőr érkezett értem és a tanúmért, hiszen mindenki más már a hajón várt minket, a welcome már tartott. Mikor megérkeztünk, a hajó aljában „bújtam” el mindenki elől, és csak akkor mentem fel a legfelső szintre, amikor a szertartás kezdődött. Lent egyedül voltam pár percig. Amíg vártam, elöntöttek az érzelmek, izgalom, nyugalom, öröm cikázott bennem. A 12 cm-es magas sarkúm nem tűnt a legjobb választásnak a meredek csigalépcsőn felfelé. De nőből vagyok és olyan szép volt, hogy nem tudtam neki ellenállni. A bevonulásom ennek ellenére tökéletesen sikerült az imbolygó hajón. Édesapám már sajnos nincs köztünk, ezért egyedül vonultam be, előttem a lányommal. Csak elmosódva láttam mosolygó, vidám arcokat körülöttem, mintha lassított felvételről nézném a saját bevonulásom, olyan érzés volt. Egyetlen kristálytiszta arc, akit láttam végig magam előtt az a vőlegényemé volt, Gáboré, aki ekkor látott meg először a ruhámban. A „habcsókom” átment a vizsgán, a szeme könnybe lábadt, mire odaértem már én is a könnyeimmel küzdöttem. Percekig csak álltunk egymással szemben, a másikat csodálva. Kívánom minden menyasszonynak, hogy hasonló eufórikus bevonulása legyen, mint amilyen az enyém volt. A szertartáson többször elsírtuk magunkat, különösen az egymásnak írt személyes, "miért szeretlek téged" című résznél, amit a szertartásvezető olvasott fel nekünk. Ezen a vendégek nagy többsége szintén elérzékenyült.

 

Vacsora és buli

Buliii

A többi, ami ezek után következett egy valódi álom beteljesülése volt, hihetetlenül finom vacsora (bár én alig bírtam enni, de a vendégek áradoztak róla), és egy szuper buli. Végig táncoltuk az esküvőnket, pedig ezelőtt még soha sehol nem táncoltunk együtt Gáborral. Nem egy táncos lábú férfi, na. De ezen a különleges napon minden más volt, és minden úgy volt tökéletes, ahogy volt. A zenekar is nagyon kitett magáért, a vendégek 80%-a hajnali 3:00-kor még szünet nélkül a táncparketten táncolt. Hatalmas élmény átélni mindezt, és kívánom, hogy nektek is minden úgy sikerüljön, ahogy megálmodtátok!

 

Az esküvői staff

Ezért a csodásan sikerült esküvőért hatalmas köszönet illeti a stábot! Szakmabeliként tudtuk jól, hogy profik és mindig a maximumot nyújtják. Aznap ez különösen így volt!
Több esküvőn dolgoztunk már együtt velük, a szakmai tudásukon kívül emberileg is nagyra becsüljük őket.

Ők azok, akiket bárkinek jó szívvel ajánlunk, aki az esküvőjét tervezi. Köszönjük nektek:

helyszín: Spoon Cafe & Lounge
fotó: Bodnár István
videó: Álomklip.hu Wedding Films
dekoráció: Esküvők virága
zenekar: Veronika & The Wedding Boys
ceremóniamester: Bokodi Gábor Ceremóniamester
szertartásvezető:  Paulik Évi
szertartás alatti zene:  Afronauta (handpan)
haj: Deményi Olivér Esküvői Fodrász
smink: Murvai Eszter makeup & lashes
vőlegény öltönye:  EVELIN FINK
gyűrűk: Mikolcsó László - ékszerész, ékszer tervező
menyasszonyi ruha: Diora Esküvői Ruhaszalon
ékszerek: G. Westerleigh

 

- Itt a beszámolóm  V É G E -

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés