Akasztják a Hóhért – 1. rész – Avagy amikor az esküvőszervező és az esküvői fotós esküvőt tervez.

 

A kezdetek:

2015. június 30. Horvátország - innen már nincs visszaút

Detti és Attila horvátországi esküvői kreatív fotózása után Gáborral kint maradtunk még pár napot pihenni. Azaz aludni, ugyanis az esti sétáig csak lustálkodtunk a hotelszobában, úgy kimerültünk az előző napok esküvői tennivalóiban. Dettiék esküvőjén én voltam az esküvőszervező Gábor pedig a fotós. Amikor pedig Gábor unszolására kimozdultunk végre, séta közben Kapuvári Gábor a tengerparton egyszer csak letérdelt és előhúzta a zsebéből a gyűrűt. A válaszom természetesen igen lett, hiszen már régóta érlelődött bennünk a gondolat, hogy ideje lenne nekünk is összeházasodni. Annyi esküvőn voltunk már, és kezdett zavarni mindkettőnket, hogy kilógunk a sorból. Az emberek többségének az első kérdése hozzánk az, hogy a mi esküvőnk mikor és milyen volt… Most már tudok mesélni nekik! 😉

A jegygyűrűm

A szervezés:

mi kicsit fordítva gondolkodtunk, mint a legtöbb házasodni készülő pár, szakmai fejjel terveztünk. Kizárásos alapon esküvői szezonon kívüli napot kellett keresnünk, hiszen szerettük volna átélni az esküvőnket, így az előző és következő héten nem akartunk dolgozni. Persze ez másképp alakult, de az már más dolog.

A dátum:

először azt gondoltuk át, hogy az általunk ismert esküvői szolgáltatók közül kiket szeretnénk megbízni az esküvőnkön való munkával. Rengeteg barátunk van, akik szintén az esküvők világában dolgoznak, így nehéz döntés volt, hogy kit szeretnénk vendégnek hívni közülük, és kit dolgozni. A legfontosabb az volt, hogy a kiválasztott barátok többsége ráérjen. Csak tavasszal kezdtünk neki az esküvőnk szervezésének, alig 6 hónappal az esküvőnk előtt,  így várható volt, hogy lesznek olyanok, akik már régen nem érnek rá. Az esküvő helyszínében már 100%-ig biztosak voltunk, így szeptember végére – október elejére lekérdeztem a szabad kapacitásukat. A válaszuk alapján elsőre 2 dátumot szemeltünk ki, és azokat kérdeztünk végig az esküvői iparban dolgozó barátainktól egy délután alatt. Nagyjából 3 óra alatt lett meg a helyszínünk, a dátumunk és a szolgáltatóink 90%-a. Ha az ember sok esküvőt látott, a párja meg még többet, akkor nagyon gyorsan tudnak dönteni, hogy mi az, ami tetszik nekik. Általában az esküvőre készülő párok nincsenek ebben a szerencsés helyzetben, ezért szoktam nekik segíteni olyan szolgáltatókat és helyszíneket ajánlani, ami a leginkább passzolhat az elképzelésükhöz.

 

Választásaink:

Lounge terem  már készen, feldekorálva.

 

A helyszín:

több esküvő tapasztalata után végleg meggyőzött a Spoon hajó stábjának mindig korrekt, rugalmas és profi hozzáállása. A minőség, amit képviselnek, a fantasztikus konyhájuk, a felszolgálók rutinja, és a miliő, amit az éjszakai város látványa nyújt. Azon ritka esküvő helyszínek közé tartozik, ahol egy-egy felszolgáló már akár 7 éve náluk dolgozik. A vezetőség értéket teremt a szemlélettel, ami nagy kincs a mai világban, és ami érezhető az alkalmazottaik viselkedésén is. Ezáltal sajátjukként tekintenek az étteremre, és mindig a maximumot nyújtják. Nekünk az emberi tényező mindig is fontos szempont volt, minden választásunknál.

 

A zenekar:

Veronika and The Wedding Boys – Lóciékat először 2014-ben hallottuk játszani egy esküvőn, lelkesedésükkel egyből kitűntek. Igazi átéléssel, szívből játszanak, és ez volt az, ami megfogott mindkettőnket. Hívtam őket zenélni már több általam szervezett esküvőre is, korrekt, felkészült, profi csapat, akikkel jó együtt dolgozni. Táncolható slágereket játszanak, amit a legtöbb korosztály ismer. Az ötfős zenekar pont elfért a hajón, így nem gondolkodtunk tovább.

Bokodi Gábor ceremóniamester a szertartásunkon.

 

A ceremóniamester:

nem kérdés, hogy minden 40-50 fő feletti esküvőre kell valaki, aki levezeti az esküvőt, és irányítja a vendégeket, vezényli az eseményeket. Erre a feladatra csakis rutinos embert szabad megbízni, hiszen még a legjobban megtervezett nap is alakulhat másképp, felmerülhetnek nem várt helyzetek, problémák, amit azonnal kell megoldani. Ebben az esetben a talpraesett, és tapasztalt személy jelenléte a garancia arra, hogy minden jó irányban halad tovább. Bokodi Gábor személyében találtuk meg azt az embert, aki mind szakmailag, mind emberileg a leginkább megfelelt az elvárásainknak. Nem szeretjük a ripacs embereket, vagy akik szeretik magukra hívni a figyelmet. Az esküvőnk nem egy stand up komédia, így a nagyon vicceskedő, bulis ceremóniamesterek mind kiestek a körből. Az az irány áll közel hozzánk, ha valaki láthatatlanul irányítja az eseményeket, és csak akkor beszél, amikor kell. Ugyanakkor figyel mindenre és mindenkire, és a forgatókönyvet szépen levezényli. És aki nem fél egy szervező esküvőjén dolgozni. Gábor pont ilyen.

A fotós:

nagyon kemény dió volt. Amikor a fotós keresi a saját fotósát…. Először jobb külföldi fotósokon gondolkoztunk, de elvetettük az ötletet, mert valószínűleg nem fognak érteni semmit a napból, mivel minden magyarul lesz. Aztán magyarokat kerestünk. Nézegettünk referenciákat, de képek alapján, főleg mások képei alapján ugye nehéz eldönteni ki lenne jó. Mivel Gábor fotós, így szakmai szemmel mindenkinél lát jó és rossz képet, ő tudja a legjobban, hogy ez mennyire szubjektív kategória. Tudtuk jól, hogy a felső kategóriájú fotósok közül itthon kik azok, akik közül szinte mindegy, hogy kit választunk. Más keresési szempontot kellett keresnünk. Ki az, akinek a jelenléte nem zavaró, inkább kellemes. Ki az, aki elvállalná a felkérést, és akivel az utómunka kérdését is meg lehet beszélni. Így jött Gábor régi barátja, Bodnár István a képbe, aki nagyon lelkiismeretesen fotózta végig a napunkat.

Dunai Misi és Gábor az esküvőn.

 

A videós:

az egyetlen kérdés az volt, hogy vendégnek hívjuk Dunai Misit (Álomklip.hu) vagy dolgozni. Nem tudtuk eldönteni, így feltettük neki a kérdést, hogy ő mit szeretne. Nem rég született pici babájuk miatt csak egyedül tudott volna eljönni, így eljött hát videózni. Misi látásmódja nagyon közel áll hozzánk, személyisége pedig annyira egyedi és magával ragadó, hogy minden esküvő fényét emeli. Tökéletes választás.

 

Dekoráció:

nem volt kérdés, hogy az Esküvők Virágát hívom a saját esküvőmre. Marcsiék mindig szívvel-lélekkel dolgoznak egy-egy esküvőn. Korrekt árakkal, rugalmas hozzáállással, kreatív ötletekkel látják el a menyasszonyokat. Mi már jól egymásra hangolódtunk, tudta jól mit szeretnék, és sikerült is megvalósítania az elképzeléseim.

 

Az esküvőszervező:

saját magam. Egy szervező mindent meg tud oldani magának, sokkal gyorsabban, mint egy menyasszony, aki az első esküvőjére készül. Az aznapi lebonyolításhoz szerettem volna segítséget kérni, hogy dupla biztonságban érezzem magam, azonban a kiszemelt szervező lányt későn kérdeztem meg, már foglalt volt a napunkra. Így mindent én intéztem, a szokásos alaposságommal. Aznap senki semmivel nem zaklatott, nem lógott a fülemen a telefon, mindenki tudta a dolgát, én meg szép nyugodtan készülhettem.

Folytatásért kattints ide!

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés